021.456.10.66
office@herz.ro

HERZ Armaturen – peste un secol presarat cu reusite

Herz Armaturen, companie de origine austriaca, recunoscuta international pentru produsele de calitate inca de dinaintea Primului Razboi Mondial, este considerata un pionier in domeniul instalatiilor de incalzire si sanitare si un etalon la nivel mondial.

Producator de componente pentru diferite tipuri de instalatii de incalzire si sanitare inca din 1908, Herz Armaturen a devenit distribuitor in peste 100 de tari, cu aproximativ 3.000 de angajati si cu centre de productie in 27 de locatii din Europa.

Herz Armaturen a patruns pe piata din Romania in anul 1998, extinzandu-si astfel reteaua si expertiza si in tara noastra.

De la fondarea sa in 1896, HERZ s-a pozitionat ca un partener de incredere pentru toate zonele industriale din domeniul constructiilor.

Misiune

Misiunea companiei este sa sprijine dezvoltarea pietei de componente pentru instalatiile de incalzire, climatizare, sanitare si gaze, dorindu-si sa evolueze, sustinandu-si clientii sa isi atinga potentialul maxim prin intelegerea nevoilor lor. Astfel isi propune sa ofere produse durabile si de calitate prin proceduri ce nu afecteaza mediul înconjurător.

Toate instalatiile de incalzire HERZ indeplinesc cele mai stricte cerinte privind emisia de noxe, iar drept marturie stau nenumaratele certificate de calitate referitoare la mediu.

Viziune

HERZ Armaturen isi doreste sa devina prima optiune a clientilor de profil, sa performeze prin ideile inovatoare, ridicand standardele din domeniu prin angajatii bine instruiti ce investesc efort, timp si energie pentru crearea componentelor de instalatii de cea mai inalta calitate.

Valori

Herz Armaturen crede in educatia continua

Implicarea in educatie si in perfectionare este esentiala pentru companie si, din dorinta de a performa si de a oferi tinerilor posibilitatea unor specializari, a luat nastere Academia HERZ. Aceasta reprezinta o garantie a faptului ca urmatoarele generatii vor avea un bagaj de cunostinte bogat, pe care va putea sa il aplice in situatii tehnice concrete. Compania considera necesar sa investeasca in programe de educatie pentru noile generatii intrucat progresul continua prin intermediul lor.

Pasiune

Pasiunea ajuta la perfectionarea continua si, mizand exact pe acest lucru, compania a reusit sa aduca ceva nou an de an, sa aiba un grad ridicat de satisfactie al clientilor si sa devina mai buni. In fiecare zi se depasesc limite pentru a pastra standarde ridicate intr-o era tot mai dinamica din punct de vedere tehnologic.

Colaborare

La HERZ este apreciata colaborarea, implicarea intre membrii departamentelor din companie, de la manageri la angajatii din zona de fabricare. Sprijina ideile si asculta argumentele pana la capat, iar pastrarea unui colectiv echilibrat este una din misiunile principale.

Scurt istoric

Herz Armaturen România S.R.L. a luat nastere in anul 1998, fiind o filiala a companiei austriece Herz Armaturen Ges.m.b.H. Scopul acestui proiect de amploare a urmarit intampinarea nevoilor pietei de armaturi din Romania, cat si din tarile din imediata apropiere.

Inca de la lansare, HERZ Romania a inregistrat o crestere continua, incat in momentul de fata a devenit unul dintre principalii furnizori de armaturi de calitate din domeniul instalatiilor de incalzire, climatizare, sanitare si gaze din tara.

De-a lungul timpului au avut loc foarte multe momente importante in evolutia brandului HERZ Armaturen. Printre cele mai semnificative momente din istoria companiei putem mentiona:

Temelia companiei Gebauer & Lehrner a fost pusa de Franz Gebauer si Viktor Lehrner care au inceput productia de robinete cu doar 12 angajati. Incepand cu acest an a fost inregistrat primul birou pe strada care va da mai tarziu numele companiei de astazi Herz din Viena.

Din acest moment compania a aspirat continuu catre o evolutie globala. Astfel, in brosura de produse din 1908 erau deja cateva mii de produse de la armaturi sanitare, robinete de incalzire si gaz pana la elemente componente pentru bai, respectiv pentru cazane.

Chiar inainte de Primul Razboi Mondial, Gebauer & Lehrner a angajat peste 300 de oameni care au produs nu numai armaturi pentru incalzire, sanitare si gaz,  ci si accesorii pentru arcuri si robinete pentru servirea berii si a vinului, industria avand o evolutie pe mai multe planuri.

Situatia politica si economica dificila ulterioara Primului Razboi Mondial a dus la reducerea personalului la 120 de angajati. Totusi trecand peste acest impas, compania a reusit sa isi continue productia.

Situatia s-a agravat pana in cel de-al Doilea Razboi Mondial, unde productia de armaturi a fost restrictionata fortat, compania fiind nevoita sa supravietuiasca din comenzile mici de armament.

Efectele schimbarilor de dupa razboaie au dus la dezvoltarea si standardizarea mijloacelor si proceselor de productie. In 1950 pentru prima data, produsele au fost catalogate, iar desenele au fost standardizate. In 1960 echipamentul de productie a fost modernizat si precizia in productie a devenit o piatra de temelie a succesului produselor HERZ.

Primele succese majore la export au venit in 1964 – un total de 800.000 de robinete de reglare a incalzirii au fost vandute la nivel international. Cercetarea si dezvoltarea au avut un impuls si conceptul de marketing a dat roade. 1,8 milioane de robinete au fost vandute in toata Europa pana in 1970. In cele din urma, cresterea gradului de constientizare a energiei si a altor costuri si cererea tot mai mare a utilizatorilor de lux a accelerat dezvoltarea robinetului termostatic.

Primul robinet termostatic HERZ a iesit din fabrica in anul 1972. Astazi, robinetele termostatice sunt in proces de dezvoltare si imbunatatire continua.

Fiind singurul producator austriac si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel international de produse pentru tehnologia casnica in domeniul incalzirii, climatizarii si alimentarii cu apa menajera, numele nou i-a oferit o vizibilitate  mai clara pe piata.

Atunci HERZ Armaturen Ges.m.b.H. avea 5 centre in Austria, 3 centre in Europa (Polonia, Romania, Slovenia) si 1.500 de angajati in Austria si in strainatate. Anii urmatori au adus in portofoliul companiei mai multe prototipuri, crescand astfel calitatea produselor promovate pe piata.

HERZ_handshake

PARTENERIATE DE CALITATE

De la fondarea sa în 1896, HERZ s-a poziționat ca un partener de încredere pentru toate zonele industriale din domeniul construcțiilor.

Calitate si certificari

In urma evaluarilor clientilor de-a lungul timpului, HERZ Armaturen a primit certificari pentru recunoasterea calitatii in domeniul tehnologiilor si al sistemelor de incalzire.

Astazi, HERZ este un furnizor de incredere pentru solutii complete HVAC si toate produsele sale sunt realizate conform standardelor impuse la nivel european. Deceniile de experienta si-au spus cuvantul, permitandu-i companiei sa se pozitioneze in top ca fiind unul din cei mai experimentati producatori din domeniul tehnologiilor si instalatiilor.